2007. november 11., vasárnap

Mire jó a HóShow, avagy hogyan lehet tönkretenni egy jó ötletet?

Az idei Hó Show (is) nagy csalódás volt számunkra.
Sajnos több oka is van annak hogy a kiállítás nívója ennyire leromlott, érdektelenségbe fulladt.
Mi már 8. éve kint vagyunk, de még soha ilyen kevesen nem voltak kint, mint az idei évben. Hiába állítja az ellenkezőjét a szervező cég, ez a kiállítás már egy halott dolog, alig lézeng kint látogató. Csütörtökön és pénteken volt amikor 15 percig senki sem haladt el a standunk előtt, pedig mi a központi nagy pavilon (A) közepén voltunk a Szlovákia standon. Szombaton sem volt sokkal jobb a helyzet. A legtöbb látogató inkább vásárolgatott az olcsó lécekből, ruhákból, de nem sok érdeklődő volt a standokon.

Ennek a hanyatlásnak feltehetően az internet az oka. Ugyanis már elenyésző síelő keres szállást kiállításokon, avagy bemutatókon. Az utazási irodák forgalma is csökkent, de erről majd írok majd pár sort.
Tehát a fiatalabbak, internetkapcsolattal rendelkezők már mind online foglalnak. Ezt mi is meg tudjuk erősíteni, ugyanezek a tapasztalataink. Alig van olyan vendégünk, aki nem online foglal szállást, kölcsönzést, oktatást stb.
A másik ok pedig a szervezők kapzsisága. Nem elég hogy a kiállítóktól pofátlanul sok pénzt kérnek, de még a látogatóknak is meg kell venniük a borsos napijegyet - 1.300 Ft.
A 800 forintos parkolójegyről nem is beszélve. Miért is jönne ki egyáltalán valaki, hisz egy 4 fős családnak ez már jelentős összeg. Amúgy is alig volt kiállító, utazási irodák is alig voltak, a nagyok mind távol maradtak.
Emlékszem 5-6 éve 2 pavilon volt tele kiállítókkal, egy pedig a börzésekkel. Most nemhogy mindenki egy pavilonban volt, de még a Dental kiállítással együtt sem telt meg a pavilon.

A lengyelek másképpen álltak neki a dolognak 2 éve. Ők nem méregdrága kiállítási pavilonokban rendeznek téli kiállításokat, hanem nagy bevásárló központokban rendezik őket. Sokkal olcsóbban, sokkal hatékonyabban. Nagyon sok érdeklődő eljön, mert amúgy is vásárol, ingyenes a parkolás, nincs belépő.
Jó lenne ha valaki is ugyanígy megszervezné, lennénk rá páran akiket érdekelne a dolog....
Ha akad ilyen akkor írjon a hokukachoponthu email címre.



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!

Újra érdeklődnék Srelnikyről, hogy holnap elinduljunk-e oda vagy sem.
Nagyon fontos lenne a válaszotok, hisz kisgyerekekkel mennénk Mo.-ról. Sajnos nem találok sehol friss infót róla.
Emaiben is megfelne: vimizo@vnet.hu
Nagyon megköszönném.
Üdv.