2010. december 9., csütörtök

Kolontáriak síelése

Sajtóhír:
"2010. december 7-én Kolontárról Budapesten keresztül indulnak a katasztrófa következményeit különösen megszenvedő családok gyermekei Donovalyba, hogy egy felejthetetlen egyhetes vakáción vehessenek részt a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából.
A 2010. november 16-án közé tett kezdeményezést követően eddig soha nem tapasztalt ütemben kezdődtek meg a szervezések és a gyűjtőakciók a felajánlott egyhetes sítúra megvalósulásához. A különleges támogatás megszületéséről a kolontári polgármester, valamint a magyarok kedvenc síközpontja, a PARK SNOW Donovaly, a Magyar Síakadémia, a Boci Trans és a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal képviselői állapodtak meg, a kezdeményezők vörösiszap-ömlés által sújtott településen tett közelmúltbeli látogatása alkalmával. Alig két hét alatt sikerült a gyerekek részére szükséges sífelszereléseket, valamint az iszapömlés során elvesztett ruházatot, így a hóesésben nélkülözhetetlen sapkát, kesztyűt és sálat adományokból pótolni. 2010. december 7-én reggel 8.00 órakor indulnak a gyerekek Kolontárról először Budapestre, ahol a Blaha Lujza téren 11.30 és 12.00 óra között a szervezők és az adományozók várják őket, hogy feladhassák a buszra az összegyűjtött felszereléseket és a gyermekek biztonságát garantáló biztosításokat. – tájékoztatott Sona Jelinkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője. „A Magyar Síakadémia vezetőjével, Klausmann Viktorral várjuk a helyszínen a mindössze 100 km-re a határól fekvő Park Snow Donovalyba induló gyerekeket, és az eseményről tájékoztatni kívánó újságírókat.“ – tette hozzá a képviselet vezető asszony. A magyar gyerekek szlovákiai üdülésének költségeit – beleértve az utazás, a szállás, az étkezés, a síkölcsönzés és a pályabérletek árát - teljes egészében a meghívó fél fedezi, együttműködve a PATTY SKI síiskolával és egyéb partnerekkel. A népszerű síközpontban szakképzett oktatók tanítják majd síelni, illetve snowboardozni a gyerekeket."
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy itt vannak, jól érzik magukat, tanulnak síelni.
A sajtó állandóan jelen van, a magyar és a szlovák is. Kezd egy kicsit kellemetlen lenni, de a kolontáriak bírják az iramot.
RTL Klub Fókusz c. műsorában is benne voltunk.










Nincsenek megjegyzések: