2007. október 24., szerda

Megérkeztek a Montana síszerviz gépek



A napokban megérkeztek a csúcsminőségű svájci síszerviz gépek.

A gépek segítségével teljes szerviz
szolgáltatást tudunk nyújtani a vendégeinknek.
Régóta dédelgetett álmunk volt, hogy ez a szolgáltatásunk egy sokkal magasabb minőségi szintet érjen el.
A gépek nagyon drágák voltak, ezért minden évben más és más beruházást részesítettünk előnyben, de az idén már elkerülhetetlen volt.

Az egyik ok a vendégeink igénye, ugyanis már nagyon sokan szerették volna szervizeltetni, javítani a léceket nálunk. Eddig sajnos csak alapszerviz szolgáltatásokat tudtunk nyújtani, de szerencsére ez most megváltozik.
A másik ok pedig az új síkölcsönzõnk megnyitása, Donovaly nagyparkolójában. Ennek kapcsán, a bérelhetõ sífelszerelések száma megduplázódott, így most már más választásunk nem maradt, meg kellett vennünk az új, csúcstechnológiás gépeket.

Részletek a gépekről itt.

Az egyik géppel a sítalpat vonjuk be javító anyaggal, majd a másik géppel lecsiszoljuk a sí talpát. A csiszolás smirglipapíros szalaggal, vagy csiszolókővel lehetséges.
A talp kezelése csiszolópapíros szalaggal, vagy csiszolókõvel lehetséges.
A köves csiszolás sokkal pontosabb megmunkálást tesz lehetõvé, és segítségével különbözõ mintázatokat lehet csiszolni a talp felületére. (részletekbe nem mennék bele, de azért a mellékelt ábrán jól látható a különbség)


Ezután következik a kantni oldalsó és talp felöli élezése.

Itt is alkalmazhatjuk a papíros vagy a köves módszert.
A kantnikat sítudástól, síléctõl, speciális igényektõl függõen tudjuk élezni, különbözõ szögekben.

Legvégére marad a vaxolás és a polírozás(fényesítés).
Természetesen a felhasznált vaxok típusa függ a hó hõmérsékletétõl, és állagától, ezért mindig az adott hótípushoz leginkább ajánlott anyagokat fogjuk alkalmazni, hiszen a lécek tapadása teljesen eltérõ nagy hidegben, 0 fok környékén, vagy a vizes, latyakos, olvadt hó esetében.



Reméljük ezek a gépek is hozzájárulnak egy jobb, minőségi síeléshez.....


További infó a gépekről ITT.

Nincsenek megjegyzések: