2007. április 18., szerda

Mi kell a gyereknek nyaraláskor, azaz hogyan nyaraljunk családostól?

Ezen sokat gondolkodtam, és sokáig nem is tudtam összefoglalni mit is jelent az egész.

Elöljáróban annyit, hogy a családommal sokat utazunk, két gyerekemet (5 és 9 évesek) mindig visszük magunkkal. Kivéve persze ha nem :))) Ugyanis ha pár napos városlátogatásra, múzelátogatásokra és hasonló túrákra megyünk, akkor nem visszük őket, mert nagyon unalmasnak tartanák az egészet.

Tehát hogyan is kezdődik a nyaralás tervezése, pontosabban a tavaszi síelésünk?
Kinézünk egy szállodát/panziót amely megfelel szolgáltatásaiban, fekvésével (nem feltétlenül pályaszállás), félpanzióval természetesen. Ami még fontos lenne, de sajnos az osztrákoknál még nem igazán elterjedt, az internet hozzáférés a szállodákban. Hozzám hasonló netfüggőknek ez fontos kritérium.
A gyereknek fontos, hogy legyen gyerekpálya a közelben, bár ez most már kevésbé van így mert mindketten bármilyen pályán szépen lejönnek. Bezzeg az apjuk, az szenved a buckás pályákon...:)))
És elérkeztünk a legfontosabbhoz: gyerekszoba, gyerekház, gyereksarok lehetőleg animátorokkal (gyerekfelügyelőkkel). Ha van PS2 vagy XBOX akkor az a fiam törzshelye lesz, mint János bácsinak a sarki kocsma.
Annyira, hogy az autórajongó fiam a múltkor a Porsche Cayenne Turbo S tesztvezetésére sem jött el, fontosabb volt a PS.
Bár a feleségem nem ért egyet ezzel, de be kell látnia más idők járnak, nem sokat tudunk tenni. Megpróbálunk minél többet túrázni, utazni közösen a gyerekekkel, de már csak idő kérdése mikor fogja azt mondani a fiam: Na menjetek csak ti, nekem fontosabb dolgom van...
A kinti játszótér is nagyon fontos, főleg ha nem unalmas játékok vannak, hanem érdekes újdonságok. A mini állatkert már csak egy ráadás, ahogy a beltéri és kültéri medence is. A fiam azt állította nagy ho-ho-horgász ezért a recepciós felajánlotta hogy akkor horgásszon egyet a tóban. Ami meg is történt, de a fiam arra nem számított hogy vacsorára meg is kell ennie a kifogott halat...
Ha mindezek a feltételek adottak, akkor beszélhetünk nyugis nyaralásról, ugyanis a gyerekeket csak étkezéskor láttuk, akkor is fél lábbal már a játékszobában voltak.
Ekkor tudunk kettesben a feleségemmel egy kis borocskát iszogatni, délután kávézni, kellemesen elbeszélgetni és élvezni az életet. Amihez hozzá tartozik a szálloda wellnessz szolgáltatásainak teljes kiaknázása:)
Kell ennél több?

Tudom ez nem kevés pénz, és sokan nem is engedhetik meg maguknak. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, természetesen annak függvényében amit az anyagiak megengednek. Mert minden árkategóriában vannnak hasonló szolgáltatások, mi is a vállalkozásunkkal hasonló szolgáltatásokat biztosítunk a vendégeinknek, természetesen elérhető árakon. Mert a szülő mindent megad a gyerekének, ez mindig is így volt és ezután is így lesz....

Nincsenek megjegyzések: